2D3D Galerie

De 2D3D Galerie was een tijdelijke tentoonstellingsruimte in het gelijknamige ontwerpbureau in Den Haag. De verschillende tentoonstellingen stonden steevast in het teken van het vak grafisch ontwerpen. Verschillende affiches van de galerie zijn internationaal bekroond. Publicaties in opdracht van 2D3D.


_Zicht
_Zicht was een overzichtstentoonstelling van fotograaf Eric de Vries, waarin hij naast toegepaste kunst autonoom werk tentoonstelde. In De Vries’ beelden draait het vaak om zien & inzicht - vandaar de naam _Zicht.


Open Galerie
Duotentoonstelling van opdrachtgevers en vrij werk van de ontwerpers van 2D3D.

Grafiek in de 20ste eeuw (i.s.m Museum Boijmans Van Beuningen)
Deze tentoonstelling ging over het begin van de ontwikkeling van het grafische vak in Engeland. De werken bestonden uit etsen en illustraties die met behulp van bijzondere technieken zijn vervaardigd.Kwadraatbladen (i.s.m Museum Boijmans Van Beuningen)
Deze overzichtstentoonstelling bood een totaaloverzicht van de Kwadraatbladen die grafisch ontwerper Pieter Brattinga heeft samengesteld in de periode dat hij directeur was bij Steendrukkerij De Jong & Co. De collectie is opgenomen in een gelijknamige uitgave met veel achtergrondinformatie over de ontwerpers.Haagse omslagen van Jurriaan Schrofer

Deze tentoonstelling bevat een compleet overzicht van de boekomslagen die Jurriaan Schrofer voor de Ooievaarsreeks gemaakt heeft. Naast het affiche heeft 2D3D een kleine catalogus uitgebracht met achtergrondinformatie over de uitgeverij en de werkrelatie met Jurriaan Schrofer.
>> naar boven