Fotograaf & uitgever Thijs Heslenfeld

Men at work
Het fotoboek 'Men at work' portretteert mannen van over de hele wereld in hun werkomgeving. De geportretteerde mannen geloven in zichzelf. We zien wat ze doen en deze mannen zijn zo puur als ze zijn. Een trotse blik, een uniform, een koele houding, een gouden ketting of zelfs met een geweer in de handen. Het boek laat zien hoe belangrijk 'werk' is in ons leven en confronteert ons met de eigen keuzes daarin. De vragen die de beelden telkens oproepen; Is een man wat hij doet, of doet een man wat hij is.

Red dot award
Uit ruim 6.823 inzendingen uit 43 landen bekroonde een internationale jury het boek ‘Men at Work’ met een red dot award communication design. Op 24 oktober 2012 vond de prijsuitreiking plaats in het Konzerthaus van Berlijn. Wij zijn blij met de erkenning. Meer informatie: red dot award

Een paar reacties op het internet:
'...een klein meesterwerk.....subliem vormgegeven, en één van de mooiste boeken van de laatste tijd. Magnifiek.'
---
'....prachtig vormgegeven......met vele schitterende opnamen. Een absolute aanrader!'
---
'Pure portretten'
---
'...dat Thijs daar ijzersterk in is, weten we sinds zijn in eigen beheer uitgegeven fotoboeken Hot (over Australië) en Cold (Antarctica)'
Hot - Life in the Australian outback

Winnaar: 'beste reisfotoboek van 2009'

Als vervolg op het grote succes van 'Cold' is 'Hot' ontstaan, een verhaal over schoonheid en hoop, leven en dood. Voor 'Hot' is Thijs Heslenfeld afgereisd naar het hart van de Australische wildernis. Twee maanden heeft hij in deze ‘outback’ rondgereisd in een camper, mensen ontmoet en uitgestrekte landschappen gefotografeerd. Het rode zand uit de Simpson-woestijn is verwerkt in de special edition. Elk genummerd exemplaar heeft een halve gram van dit zand meegekregen, plus een authenticiteitsstempel.


Cold - Sailing to Antarctica
Reisfotograaf Thijs Heslenfeld vertrok in 2005 en 2007 naar Antarctica met de Nederlandse Bark ‘Europa’. Hij maakte een adembenemende tocht langs de koudste, gevaarlijkste en meest afgelegen plekken op aarde. Daarvan doet hij verslag in 'Cold', een spectaculair beeldverhaal over ijzige kou en ontberingen, ziedende stormen en gevaarlijke ijsbergen. Over plaatsen waar het leven net zo normaal is als de dood. Maar 'Cold' is bovenal een verhaal over schoonheid en hoop. Van 'Cold' zijn wereldwijd meer dan 6000 exemplaren verkocht, wat bijzonder is voor een in eigen beheer uitgegeven fotoboek.
>> naar boven